Bel ons voor
advies op maat
024-3222849

Eaton xComfort

Controlux, Aeton, domotica, huisautomatisering, smart home, slim wonen, smartphone, tablet

Controlux is gecertificeerd xComfort Partner.

xComfort maakt het mogelijk om met één of meer draadloze wandschakelaars de rolluiken of jaloezieën te bedienen en de verlichting in huis en tuin eenvoudig te schakelen en te dimmen. De communicatie verloopt via een draadloze zender en kleine ontvangers die in het aan te sturen apparaat ingebouwd zijn of bijvoorbeeld boven een verlaagd plafond.

xComfort – RF installatie
Het Eaton RF-systeem is een draadloos huisautomatiseringssysteem dat comfort, veiligheid en energiebeheer in de woonomgeving introduceert.

Het systeem biedt perfecte en flexibele oplossingen voor de regeling van verlichting, zonwering en warmte in woningen en kleine kantoren. Waarschuwingsfuncties geven een gerust gevoel als u niet thuis bent, en u kunt via draadloze communicatie het energieverbruik van uw huis vanuit uw woonkamer zien en ook hoeveel energie er door eventueel aanwezige zonnepanelen opgewekt wordt.

Flexibiliteit

RF-schakelaars kunnen overal geplaatst worden
RF-drukknoppen kunnen snel en gemakkelijk verplaatst worden
Het RF-systeem kan naderhand altijd uitgebreid of gewijzigd worden

Comfort

 • Individueel aan te passen verlichtingsscenario’s
 • Rolluiken gaan omhoog of omlaag wanneer u dat wilt
 • U schakelt in één keer alle lampen en elektrische apparaten uit wanneer u het huis verlaat
 • ’s Nachts kunt u eenvoudig kamers van de netspanning afsluiten
 • Afstandsbediening via PC en smartphone/tablet

Veiligheid

 • U schakelt geselecteerde stroomverbruikers uit wanneer u het huis verlaat door op de centrale UIT-knop te drukken
 • Als u ’s nachts vreemde geluiden hoort, kunt u geselecteerde functies activeren dankzij de paniekschakelaar
 • Aanwezigheidssimulatie: ongewenste bezoekers willen graag weten of u thuis bent of niet
 • Inbraak- en brandalarmfuncties
 • U bent altijd op de hoogte van de thuissituatie via uw app
 • Kritische en gevaarlijke apparaten kunnen eenvoudig, bijvoorbeeld bij het verlaten van het huis, met behulp van schakelactoren afgeschakeld worden

Energiebeheer

 • Energiezuinige regeling van verwarming en koeling
 • Visualisatie van het energieverbruik en de energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt
 • Geselecteerde apparaten inschakelen wanneer de zonnepanelen energie opwekken
 • Bediening van verlichting

Smart Home Controller App

Overal draadloze communicatie
Met xComfort heeft men de totale controle over de draadloze aansturing van een woning ongeacht waar men zich op dat moment bevindt. Het maakt namelijk niet uit of men in de woning is of dat men op dat moment net op reis is in een ander land. Men gebruikt overal dezelfde gebruikersinterface.

De Smart Home Controller verbindt het xComfort-systeem met de WLAN router van het lokale netwerk. De Smart Home Controller communiceert eenvoudig met de aanwezige draadloze installatie en schakelt diverse scènes en besturingen.
De xComfort-producten communiceren draadloos met elkaar en met de Smart Home Controller.

Het xComfort-systeem van Eaton kan op elke locatie bediend worden. Als u thuis bent, bestuurt u het systeem rechtstreeks via uw thuisnetwerk. Als u afwezig bent, kunt u het systeem nog steeds volledig besturen via internet of op uw iPhone via Eaton Server.

Bedien uw intelligente huis met smartphone en tablet, ook wanneer u er niet bent

Eaton introduceert de xComfort Smart Home Controller en bijbehorende smartphone app, waarmee het mogelijk is om het huisautomatiseringssysteem xComfort vanaf elke locatie op afstand te bedienen. Hiermee wordt het eenvoudiger om duurzame energiebesparing te combineren met toekomstgericht wooncomfort.

De Smart Home Controller is een kleine krachtige besturingscomputer, die geplaatst wordt in de meterkast en aangesloten wordt op het lichtnet en internet. Evenals het xComfort-systeem, wordt ook de Smart Home Controller zonder hak- en breekwerk geïnstalleerd.

Met de bijbehorende App (beschikbaar voor Android, iOS en WEB) heeft de gebruiker, ongeacht waar men zicht bevindt, volledige toegang tot het draadloze huisautomatiseringssysteem, waardoor men in staat wordt gesteld apparaten en systemen in zijn/haar huis vanaf elke locatie in de wereld te bedienen via een gebruiksvriendelijke interface. Het systeem wordt ofwel rechtstreeks aangestuurd via het draadloze thuisnetwerk (Wi-Fi) thuis, dan wel op afstand via internet of per smartphone via de Eaton server.

Op deze manier kunnen huiseigenaren via hun smartphone en tablet overal ter wereld snel en comfortabel o.a. verlichting, zonneschermen en veiligheidssystemen regelen. Zo kan bijvoorbeeld ook het verwarmingssysteem op afstand bediend worden zodat het al comfortabel warm is bij thuiskomst. xComfort-gebruikers die niet thuis zijn, kunnen direct per sms en/of e-mail op de hoogte gesteld worden van onverwachte gebeurtenissen, zoals een inbraak of alarmmelding. Gebruikers hebben op elk moment en vanaf elke locatie, een overzicht van wat er in huis gebeurt. Ook kan het energieverbruik per apparaat inzichtelijk gemaakt worden.

De Smart Home Controller en bijbehorende App verhogen het comfort en de veiligheid in huis en maken het mogelijk om energie te besparen.

Kijk voor meer informatie op de website van Aeton.