Bel ons voor
advies op maat
024-3222849

Slimme thermostaten

Controlux, Nest, energiebesparing, thermostaat, slim, comfort, smartphone, app

Thuiskomen in een verwarmt huis? Niet meer energie verbruiken dan je nodig hebt? Je kunt ervoor kiezen om een slimme thermostaat te laten monteren zodat je de verwarming bij aanwezigheid thuis, maar ook op afstand aan en uit kunt zetten. Je kunt hiermee jouw woning zowel comfortabel als energiezuinig verwarmen. Een mooie manier van slim wonen. Wij hebben o.a. de Honeywell Evohome met zoneregeling en de Nest thermostaat in ons assortiment.

Controlux is een Honeywell Productspecialist

Met het Honeywell Evohome systeem haal je aanzienlijk meer wooncomfort in huis. Dankzij zone verwarming kun je verschillende ruimten in huis onafhankelijk van elkaar verwarmen. Daarbij maakt de app voor je smartphone het bedienen en programmeren van je verwarming ontzettend eenvoudig en bespaar je ook nog eens energie.

Comfort, controle en efficiëntie – laat Honeywell Evohome zorgen voor de verwarming van jouw huis:

  • Meer comfort: je regelt gemakkelijk de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk. Vanuit je luie stoel thuis of vanaf een locatie buitenshuis.
  • Meer controle: vroeger moest je nog naar de thermostaat lopen om de verwarming aan te zetten. Met Evohome doe je dat met je smartphone of tablet.
  • Minder energie: als je zelf de controle hebt over waar en wanneer je het huis verwarmt, bespaart je zonder meer op je energierekening.

Klik hier voor meer informatie over Honeywell Evohome.

Controlux is een Nest Pro

De 3de generatie Nest thermostaat is slimmer, strakker en zelfs nog mooier. Met een groter, scherper display en afstandsweergave, kun je de tijd of de ingestelde temperatuur zien vanaf de andere kant van de kamer. En het controleert nu zelfs jouw boiler. De thermostaat leert zelf de temperatuur die je aangenaam vindt, waarna het zichzelf programmeert. Hij weet hoe lang het duurt om je huis te verwarmen zodat het comfortabel is wanneer je thuis komt. Wanneer je vertrekt wordt automatisch de temperatuur verlaagd zodat het energie bespaart. En je kunt je energieverbruik controleren via de Nest App om zo te zien hoeveel energie je bespaart hebt.

  • Niet meer zelf programmeren. Zet hem gewoon hoger of lager. Met Auto-Schema leert de thermostaat van jouw aanpassingen: hij programmeert zichzelf.
  • Bedien hem op afstand. Waar je ook bent, je past de temperatuur in huis aan vanaf uw mobiel, tablet of laptop.
  • Bespaar als je niet thuis bent. U gaat toch geen leeg huis verwarmen? Auto-Afwezig past de temperatuur aan wanneer je de deur uit bent.
  • Regel het warme water. Nest kan jouw boiler aansturen. U kunt zelfs het opwarmschema aanpassen vanaf je smartphone.
  • Bekijk de Energiegeschiedenis. Zie hoeveel energie je hebt verbruikt en waarom. Hoe meer je weet, hoe meer je kunt besparen.
  • Werkt met OpenTherm. Nest gebruikt nu OpenTherm-technologie om jouw HR-condensatieketel modulerend aan te sturen.

Nest heeft ook nog een slimme rook- en koolmonoxide melder en in- en outdoor camera in het assortiment. Klik hier voor meer informatie over de Nest producten.

Met domotica ga je nog een stap verder

Jouw huis zorgt voortaan zelf voor een aangenaam klimaat. Rekening houdend met jou aanwezigheid en het weer. Waarom zou je ruimtes verwarmen of koelen waar op dat moment niemand is? Met een domotica syteem kun je ervoor zorgen dat de verschillende vertrekken in huis verwarmd of gekoeld worden wanneer je die gebruikt, terwijl de verwarming/airconditioning automatisch wordt uitgeschakeld als er niemand in het vertrek is. Op deze manier kun je gemiddeld 30% besparen op je energieverbruik.

Wil je een offerte of wil je meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons via ons contactformulier of door te bellen naar: 0487-84 78 93.

Naast de installatie van slimme thermostaten bieden wij ook nog de volgende diensten aan: