Bel ons voor
advies op maat
024-3222849

Laadstations

Fillie, Controlux, laadstations, laadpaal, laadzuil

Je hebt besloten om een laadstation aan te schaffen, want niets is er gemakkelijker om jouw auto thuis of op de zaak op te kunnen laden. Controlux biedt passende laadstations aan voor ieder budget die je in staat stellen om veilig jouw auto op te laden. Samen met jou gaan wij kijken welk laadoplossing het beste past bij je behoeftes en budget. Ook zal Controlux je vooraf informeren over eventuele aanpassingen die noodzakelijk zijn in de meterkast. Dit kan aan de orde zijn bij meterkasten die bijvoorbeeld verouderd zijn, of niet voldoen aan de NEN 1010.

Waarom een laadstation?

  • Veiliger

Omdat elektrische auto’s een krachtige accu hebben, worden deze vaak een aantal uur achter elkaar onafgebroken opgeladen. Tijdens het laden vraagt de auto maximaal vermogen van het stopcontact en wordt deze zwaar belast. Dat kan ervoor zorgen dat de stoppen doorslaan of dat, in het ergste geval, brand ontstaat. Een laadstation is speciaal ontworpen om langdurig veel vermogen te leveren. Je laadt met een laadpunt daarom gegarandeerd veilig je auto op.

  • Sneller

Laden via een normaal stopcontact kan slechts met beperkt vermogen. Dit houdt in dat het langer duurt voordat de accu van je elektrische auto weer vol is. Zeker bij auto’s met een grotere accu is het stopcontact daarom vrijwel geen optie. Omdat een laadstation speciaal is ontworpen om de elektrische auto op te laden, kan deze meer vermogen leveren en wordt de auto dus sneller opgeladen. Afhankelijk van het type laadpunt en de aansluiting gaat het laden twee tot wel tien keer zo snel.

Controlux werkt met de volgende gerenommeerde merken:

  • Hager houdt jouw laadpunten altijd up to date zodat je kunt genieten van de laatste software. Deze oplaadpunten plaatsen gebruiksvriendelijkheid boven alles.
  • Mennekes produceert oplaadpunten met design die harmonieus samenwerken met de Mennekes Charge App. Documenteer je verbruik nu met een handige app.
  • FILLIE laadstations kies je als je voor design gaat. Met recht wordt het een sieraad voor jouw woning genoemd. Daarnaast laadt FILLIE binnen 2 uur de accu van jouw auto 80% vol.
  • EVBox deze thuislaadpalen maken je leven net een stukje makkelijker. Zo verrekenen ze de laadkosten automatisch met je werkgever. Een match voor elke auto en ieder huis.

Wil je advies? Of een offerte van de aankoop en installatie van een laadpaal? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Naast de installatie van laadstations bieden wij ook nog de volgende diensten aan: