Bel ons voor
advies op maat
024-3222849

Domotica

Control4 domotica installatie thuis

Domotica; het wordt ook wel huisautomatisering, een slimme woning, home automation, of smart home genoemd. Maar wat is domotica nou precies?  Met domotica bedoelen wij het integreren en automatiseren van diverse functies in jouw woning, waardoor jouw dagelijks leven een stuk comfortabeler, veiliger en eenvoudiger wordt. Met domotica is je woning ook van buitenaf te besturen. Dat klinkt goed toch?

Domotica is het brein van jouw woning

De mogelijkheden van de te integreren functies zijn eindeloos en helemaal naar wens in te stellen. Jouw woning is centraal te beheren met slechts één afstandsbediening, je smartphone of tablet of het Control4 touchscreen. Ook als je niet thuis bent.

Met één druk op de knop is het mogelijk om je huis in de juiste sfeer te brengen. Denk hierbij aan een filmavond, een thuiswerk-dag of een borrelavond met vrienden. Niet alleen de verlichting past zich dan aan, maar ook de verwarming, de muziek en de gordijnen. Dat is het gemak van domotica en het is allemaal naar wens in te stellen. Domotica tilt jouw comfort naar het hoogste niveau.

Een domoticasysteem zorgt niet alleen voor comfort, maar is ook uitermate geschikt voor het verhogen van je veiligheid. Een domoticasysteem beschermt je tegen inbraak, brand en noodsituaties. Wek bijvoorbeeld dat indruk dat er iemand thuis is terwijl je op vakantie bent. Dit is mogelijk door op bepaalde tijdstippen automatisch de verlichting, televisie en rolluiken aan te laten sturen. Ontvang een bericht op je telefoon als de bewakingscamera’s beweging detecteren en bekijk de beelden direct op je smartphone, of ontvang een melding bij rookontwikkeling. Alle componenten in huis werken naadloos met elkaar samen en zijn verbonden met de meldkamer om jouw en je gezin optimale veiligheid te bieden. Ook als je niet thuis bent.

Directe aansturing van de volgende functies in huis:

 • Verlichting
 • Zonwering
 • Gordijnen
 • Alarm/inbraak installatie
 • Audio- en video
 • Bewakingscamera’s
 • Intercom
 • Poort
 • Garagedeur
 • Beregeningsinstallatie
 • Zwembadaansturing
 • En meer…

Bedieningsmogelijkheden van jouw Control4 smart home

Alle gekoppelde apparaten in huis kunnen bediend worden met:

Het Control4 touchscreen;

Bedien je domotica eenvoudig met het Control4 touchscreen aan de wand

Deze mag volgens ons in geen enkele installatie ontbreken. Het speciale bedieningspaneel is tevens een HD-video-intercomstation naar het deurstation of de Intercom Anywhere App op je smartphone.

Navigator App voor smartphone en tablet;

Control4 navigator app om jouw domotica mee te bedienen

Een smartphone is automatisch een gratis visualisatie-app die net zo gemakkelijk te gebruiken is als de eigen touchscreens van Control4. Het is ook mogelijk om de Control4 app op afstand te gebruiken via een 4-sight abonnement.

Control4 afstandsbediening SR60;

Control4 afstandsbediening voor de bediening van de entertainment, verlichting, beveiliging en comfort

Al je smarthome instellingen in je handpalm. Met deze Control4 afstandsbediening, bedien je alle aspecten van je slimme huis. Verlichting, beveiliging en comfort. De afstandsbediening heeft ook programmeerbare knoppen, zodat je één druk verwijderd bent van je favoriete radiostation of tv-zender.

Control4 Key Pads
“Met één druk op de knop jouw favoriete scene”

Met een Control4 Keypad aan de wand bedien je verschillende functies in huis

Control4 Keypads zijn ideaal voor het instellen van de perfecte scène in jouw huis. Deze wandbediening  biedt een aantal knoppen die vrij te configureren zijn. Zo kun je de meest uiteenlopende functies laten programmeren en met één druk op de knop activeren. De Control4 keypads zijn verkrijgbaar in vele ontwerpen op basis van kleur / materiaal van het frame en de kleuren van de knoppen. Zo is er altijd een passende keypad bij ieder interieur.

Intercom Anywhere

“De nieuwste lancering in de huisautomatisering, Intercom Anywhere, is geïntroduceerd om huiseigenaren in staat te stellen video-intercomoproepen van een Control4 deurstation te ontvangen op hun mobiele telefoon, zodat ze de bezoekers aan de voordeur of poort kunnen zien en met ze kunnen communiceren, vanaf iedere locatie ter wereld.”

Intercom Anywhere is een intercomsysteem waarmee je kunt zien wie er voor de deur staat door een oproep op je telefoon en tegelijkertijd kun je een domotica scène in je huis activeren (zoals het inschakelen van de verlichting, het openen van de poort of het ontgrendelen van de deur of garage voor iemand). Je kunt ook snel waarschuwingen activeren, zoals een alarm afgeven, alle deuren vergrendelen of alle binnen- en buitenverlichting inschakelen voor extra veiligheid. Het activeren van domotica scenes is wat deze intercom zo uniek maakt ten opzichte van de  reguliere video deurbellen.

4Sight abonnement Control4

Met het 4Sight abonnement van Control4 ben je vanaf iedere locatie, overal ter wereld, altijd verbonden met jouw huis en kun je alles vanaf afstand beheren. 4Sight biedt je de mogelijkheid om gepersonaliseerde pushmeldingen en e-mailmeldingen naar je smartphone of tablet te sturen wanneer er thuis specifieke gebeurtenissen plaatsvinden. Bijvoorbeeld om je te waarschuwen wanneer er mensen komen en gaan, er een waterlek wordt gedetecteerd of als de garagedeur open is blijven staan. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk.  Het 4Sight abonnement kunnen wij voor jou verzorgen en kost € 90,00 per jaar.